enthousiast over de schietsport?
Lid worden van onze vereniging

Lid worden van een schietsportvereniging kost meer tijd en moeite dan lid worden van een andere sportvereniging. Dit heeft te maken met het feit dat er op de vereniging met vuurwapens en munitie wordt omgegaan. De vereniging moet bij aanname van nieuwe leden voldoen aan wet- en regelgeving, alsmede aan de certificeringseisen van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). Dit alles zorgt er wel voor dat de veiligheid voor een ieder maximaal wordt gegarandeerd.

Het lid worden van onze vereniging gebeurt daarom meestal in 3 stappen:

Kennismaking met de schietsport

Ben je 14 jaar of ouder en nieuwsgierig hoe je kunt leren schieten bij  onze Schietvereniging? Neem dan contact op via secretaris@demontferlandschutters.nl

Ben je tussen de 14 en 17 jaar oud dan willen wij graag dat er één van de ouders, familie of begeleider mee gaat, die uiteraard volwassen is. 

Aspirant-lid worden

Indien je lid wil worden van onze Schietvereniging word je eerst aspirant-lid. De aspirant-periode is minimaal 6 maanden, daarna kan je pas lid worden. Om aspirant-lid te worden dien je diverse documenten te overleggen.

Starten senior aspirant-lid worden

Om senior aspirant-lid te worden ben je 18 jaar of ouder en dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. De VOG wordt aangevraagd door de secretaris van de vereniging. Stuur een WhatsApp naar de secretaris met daarin je naam, voorletters en e-mailadres met als onderwerp VOG aanvraag. Als je de VOG hebt ontvangen en uit onderzoek zijn geen bezwaren gebleken dan sturen wij je de benodigde inschrijfformulieren voor de aanvraag aspirant per e-mail toe. Ben je al lid bij een andere schietvereniging?  Dan is het overleggen van een verlof voldoende. Tevens kun je direct de inschrijfformulieren senioren aanvragen door een WhatsApp naar de secretaris te sturen met als onderwerp Aspirant senior.

Starten junior aspirant-lid worden

Om junior aspirant-lid te worden ben je minimaal 14 jaar, maar nog geen 18 jaar.  Je bent 14 jaar of ouder en gaat met vuurwapens schieten dan dien je ook een VOG te overleggen. Stuur een WhatsApp naar de secretaris met daarin je naam, voorletters en e-mailadres met als onderwerp VOG aanvraag. Als je de VOG hebt ontvangen en uit onderzoek zijn geen bezwaren gebleken dan sturen wij je de benodigde inschrijfformulieren voor de aanvraag junior aspirant per e-mail toe. 

Welke documenten dien je te overleggen?

 • Aanmeldingsformulier aspirant;
 • Introductieformulier;
 • 2 recente pasfoto’s van maximaal 1 jaar oud, waarvan 1 pasfoto in JPG voor op het aanmeldingsformulier en 1 pasfoto voor in het schietregister (meenemen nadat je bent aangenomen en je schietregister krijgt uitgereikt);
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), 14 jaar en ouder indien met vuur wordt geschoten;
 • Ondertekende Eigen Verklaring, voor 14 tot en met 17 jaar ook Eigen Verklaring ouders.

Wat dien je te betalen?

 • Inschrijfgeld vanaf 14 jaar en ouder: € 50,00;
 • Bijdrage aspirant-periode vanaf 14 jaar en ouder: € 75,00 (periode van 6 maanden).

Wat krijg je tijdens de aspirant-periode?

 • Een opleiding voor het schieten met geweer en pistool door professionele begeleiders;
 • Een test schietveiligheid en schietvaardigheid geweer en pistool om de opleiding af te sluiten;
 • Schietkaarten tijdens de opleiding;
 • 2 wedstrijden onderling;
 • Toegang tot de schietbanen en gebruik van de verenigingswapens na het behalen van de test schietveiligheid en schietvaardigheid geweer en pistool;
 • Een gesprek met het bestuur van de vereniging en de ballotagecommissie over diverse onderwerpen.

Lid worden na de aspirant-periode

Indien alles in de aspirant-periode positief wordt afgerond, dan word je lid van de schietvereniging. Je betaalt dan nog de resterende contributie, vanaf de eerste van de maand waarin je bent aangenomen tot het eind van het jaar. Er vindt geen terugbetaling van inschrijfgeld en bijdrage aspirant-periode plaats, indien je tijdens of na de aspirant-periode besluit te stoppen en toch geen lid wil worden.

Ben je geïnteresseerd?

Vul dan het interesseformulier in en we nemen graag contact met je op.

Kosten en bijdragen

 • De contributie van een bestaand lid (Dinxperlo) bedraagt € 200,00 per jaar. 
 • De contributie van een nieuw lid bedraagt € 250,00 per jaar, dit is inclusief het inschrijfgeld bij de KNSA.
 • De contributie van een bestaand lid (Pannerden) bedraagt € 50,00 per jaar, dit is een extra deelname boven op het standaard lidmaatschap van Pannerden.